Search
Close this search box.

Ερώτηση προς τον Έπαρχο Λάρνακας για τα οικόπεδα προς άπορες οικογένειες έθεσε ο Βουλευτής Λάρνακας ΑΚΕΛ Ανδρέας Πασιουρτίδης

Σε επιστολή του προς τον έπαρχο Λάρνακας κ. Οδυσσέα Χατζηστεφάνου ο βουλευτής ΑΚΕΛ Λάρνακας  Αντρέας Πασιουρτίδης έγραφε στις 12 Νοεμβρίου 2021: Σε πρόσφατες επισκέψεις της επαρχιακής επιτροπής ΑΚΕΛ και συναντήσεις μας με το Κοινοτικό Συμβούλιο Ξυλοτύμπου μας τέθηκε το ζήτημα της καθυστέρησης που παρατηρείται για διαχωρισμό και διάθεση οικοπέδων για φτωχές οικογένειες. Παρακαλούμε όπως μας ενημερώσετε σε ποιο στάδιο βρίσκεται το ζήτημα και πότε αναμένεται η ολοκλήρωση του, που αφορά μεγάλη μερίδα συμπατριωτών μας ιδιαίτερα στις σημερινές δύσκολες οικονομικές συνθήκες. Αναμένουμε την ανταπόκριση καθώς και την απάντηση σας και είμαστε στη διάθεσή σας για οτιδήποτε απαιτείται.

Στις 17 Μαρτίου 2022 η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας απάντησε στον βουλευτή Λάρνακας κ. Αντρέα Πασιουρτίδη σχετικά με το θέμα.
Στην επιστολή της η επαρχιακή διοίκηση Λάρνακας αναφέρει: Οι κατασκευαστικές εργασίες για το διαχωρισμό βρίσκονται στο τελικό στάδιο και αναμένεται να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος Απριλίου 2022. Συγκεκριμένα πληροφορήστε ότι η εκτέλεση των εργασιών προωθήθηκε με την διαδικασία της προκήρυξης προσφοράς και ότι υπήρξαν προβλήματα με τον ιδιώτη εργολάβο που κέρδισε το διαγωνισμό. Η καθυστέρηση προέκυψε ακριβώς κατά την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων και διόρθωσης κατασκευαστικών λαθών του εργολάβου.
Στις 27 Ιανουαρίου 2022 ζητήθηκαν από τον επαρχιακό κτηματολογικό λειτουργό ο υπολογισμός της τιμής των οικοπέδων ώστε να είναι δυνατή η διάθεσή τους. Αναφέρεται ότι μετά την πρόσφατη προκήρυξη της εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τα οικόπεδα απόρων οικογενειών στην επαρχία που έληξε στις 26 Ιανουαρίου 2022 υποβλήθηκαν πέντε αιτήσεις για την Ξυλοτύμπου. Οι εν λόγω αιτήσεις εξετάστηκαν στις 10 Μαρτίου 2022 από την αρμόδια ειδική επιτροπή στα γραφεία της επαρχιακής διοίκησης Λάρνακας.
Την επιστολή υπογράφει εκ μέρους του επάρχου η Ευαγγελία Τσινίκολα.

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
On Key

Related Posts

Το σπαθί το οποίο αποκεφάλισε τον Οδυσσέα, ωχριά μπροστά στη δαμόκλειο σπάθη την οποία ανέσυρε η κοινωνία

Ένα εξαιρετικό άρθρο του Γιώργου Καλλίνικου, Διευθυντή Σύνταξης Philenews(21/9/24) Έγραφα προχθές, ότι η κατάφορη αδικία σε βάρος του Οδυσσέα Μιχαηλίδη, μπορεί να αφυπνίσει την κοινωνία.

Το νηπιαγωγείο “Παιδόκηπος” στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ / Βαλεντίνα Γεωργίου: “Οι βάσεις και τα θεμέλια μπαίνουν στην προσχολική ηλικία, στόχος μας είναι περαιτέρω δράσεις έτσι ώστε να θέσουμε τις βάσεις για ενήλικες που θα διέπονται από αυτές τις αρχές και αξίες”

Το νηπιαγωγείο Παιδόκηπος Βαλεντίνα Γεωργίου στο Κίτι φιλοξενεί αυτή τη Πέμπτη προπονητές της ποδοσφαιρικής ομάδας ΑΕΚ, όπου προπονητές, δασκάλες και παιδιά θα εργαστούν μέσα από

error: Content is protected !!